Miksi Valita WordPress kotisivuihin?

Miksi valita WordPress kotisivujesi julkaisujärjestelmäksi?

Johdanto

WordPress on yksi suosituimmista ja laajalti käytetyistä julkaisujärjestelmistä (CMS, Content Management System) maailmassa. Jos olet suunnittelemassa uusien kotisivujen rakentamista tai mietit olemassa olevan sivustosi päivittämistä, WordPress on erinomainen valinta monista syistä. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät syyt, miksi WordPress voi olla paras valinta kotisivujesi julkaisualustaksi.

Helppokäyttöisyys ja joustavuus

Helppo oppia

WordPress on tunnettu sen helppokäyttöisyydestä. Sen intuitiivinen käyttöliittymä tekee sivuston hallinnasta helppoa myös aloittelijoille. Et tarvitse koodaustaitoja päästäksesi alkuun, ja voit hallinnoida sisältöäsi helposti editorin avulla.

Laaja teemavalikoima

Voit valita tuhansista valmiista teemoista, jotka määrittävät sivustosi ulkoasun ja tuntuman. Teemoja on saatavilla niin ilmaiseksi kuin maksullisina versioina, ja ne ovat muokattavissa vastaamaan tarkasti omaa visioitasi.

Laajennettavuus

WordPressin toiminnallisuutta voi laajentaa tuhansilla lisäosilla (plugins), jotka mahdollistavat kaikenlaisten toimintojen lisäämisen sivustollesi ilman ohjelmointitaitoja. Olipa tarpeesi sitten verkkokauppa, SEO-optimointi, varausjärjestelmä tai sosiaalisen median integraatio, löydät todennäköisesti tarpeisiisi sopivan lisäosan.

Hakukoneoptimointi (SEO)

SEO-yhteensopiva

WordPress on suunniteltu olemaan hakukoneystävällinen alusta. Sen standardiominaisuudet ja rakenne ovat suotuisia hakukoneiden indeksointia varten, mikä auttaa sivustosi löytymistä Googlen kaltaisissa hakukoneissa.

Laajennukset SEO:n parantamiseksi

Voit parantaa sivustosi SEO-suorituskykyä entisestään erilaisten SEO-lisäosien, kuten Yoast SEO:n avulla, jotka auttavat optimoimaan sisältöä ja tarjoavat ohjeita parhaiden käytäntöjen noudattamiseen.

Turvallisuus ja luotettavuus

Säännölliset päivitykset

WordPress-yhteisö julkaisee säännöllisesti päivityksiä, jotka sisältävät uusia ominaisuuksia, turvallisuuskorjauksia ja suorituskyvyn parannuksia. Pitämällä sivustosi ajan tasalla voit varmistaa, että se on mahdollisimman turvallinen ja suojattu.

Turvallisuuslisäosat

On olemassa lukuisia lisäosia, jotka on suunniteltu erityisesti sivustosi turvallisuuden parantamiseksi. Nämä lisäosat voivat auttaa suojaamaan sivustoasi haitallisilta hyökkäyksiltä ja tietomurroilta.

Yhteisö ja tuki

Aktiivinen yhteisö

WordPressillä on valtava käyttäjä- ja kehittäjäyhteisö. Tämä tarkoittaa, että kysymyksiisi ja ongelmiisi on helppo löytää vastauksia. Foorumit, blogit ja sosiaalinen media ovat täynnä ohjeita ja vinkkejä.

Laaja valikoima resursseja

On olemassa runsaasti opetusmateriaaleja, kuten videoita, oppaita ja tutoriaaleja, jotka auttavat sinua oppimaan käyttämään WordPressiä tehokkaasti.

Päätelmä

WordPress tarjoaa yhdistelmän helppokäyttöisyyttä, joustavuutta, hakukoneystävällisyyttä, turvallisuutta ja laajaa tukiyhteisöä. Nämä ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon niin aloitteleville verkkosivujen omistajille kuin kokeneillekin kehittäjille. Jos etsit alustaa, joka kasvaa ja muokkautuu yrityksesi tarpeiden mukaisesti, WordPress on varteenotettava valinta kotisivujesi julkaisujärjestelmäksi.

WordPress-kotisivujen kustannukset, mitä sinun tulisi tietää

Johdanto

WordPress on erittäin suosittu julkaisujärjestelmä kotisivujen rakentamiseen, mutta monet ihmettelevät, paljonko WordPress-kotisivujen ylläpito todella maksaa. Tällä sivulla käymme läpi erilaisia kustannuksia, jotka liittyvät WordPress-sivuston perustamiseen ja ylläpitoon.

Peruskustannukset

Verkkotunnus (Domain)

 • Kustannukset: Noin 10-20 €/vuosi
 • Kuvaus: Verkkotunnuksesi on sivustosi osoite internetissä, kuten ”esimerkki.fi”. Hinnat vaihtelevat riippuen verkkotunnuksen pääteestä ja rekisteröintipalvelusta.

Webhotelli (Hosting)

 • Kustannukset: Noin 50-200 €/vuosi
 • Kuvaus: Webhotelli on palvelu, joka pitää sivustosi käynnissä internetissä. Hinnat vaihtelevat palvelun laadun ja tarjottavien ominaisuuksien mukaan.

SSL/TLS-sertifikaatti

 • Kustannukset: Usein sisältyy webhotellipakettiin
 • Kuvaus: SSL/TLS-sertifikaatti varmistaa, että yhteys sivustosi ja käyttäjien välillä on suojattu. Monet webhotellit tarjoavat tämän ilmaiseksi.

Lisäkustannukset

Teemat

 • Kustannukset: Ilmaisia ja maksullisia vaihtoehtoja (noin 20-200 €)
 • Kuvaus: Vaikka ilmaisiakin teemoja on saatavilla, maksulliset teemat tarjoavat usein enemmän muokkausmahdollisuuksia ja tukea.

Lisäosat (Plugins)

 • Kustannukset: Monet ovat ilmaisia, mutta maksulliset vaihtelevat (noin 0-200 €/lisäosa)
 • Kuvaus: Lisäosat lisäävät sivustosi toiminnallisuutta. Hinnat vaihtelevat lisäosan monimutkaisuuden ja tarjottavien ominaisuuksien mukaan.

Kehitys ja suunnittelu

 • Kustannukset: Vaihtelevat suuresti (noin 500-5000 € tai enemmän)
 • Kuvaus: Jos palkkaat ammattilaisen suunnittelemaan tai kehittämään sivustosi, kustannukset voivat nousta merkittävästi. Hinta riippuu projektin laajuudesta ja kehittäjän asiantuntemuksesta.

Ylläpito ja tuki

 • Kustannukset: Vaihtelevat (noin 50-300 €/vuosi)
 • Kuvaus: Ylläpitopalvelut pitävät sivustosi ajan tasalla ja turvallisena. Joissakin tapauksissa webhotelli voi tarjota tiettyjä ylläpitopalveluja.

Muut mahdolliset kustannukset

 • Markkinointi ja SEO-työkalut: Kustannukset vaihtelevat työkalujen ja palvelujen mukaan.
 • Sisällöntuotanto: Jos et tuota sisältöä itse, voit joutua maksamaan sisällöntuotannosta.
 • Koulutus ja oppimateriaalit: Jos tarvitset apua WordPressin käyttöönotossa, voi olla, että joudut investoimaan opetusmateriaaleihin tai kursseihin.

Yhteenveto

WordPress-kotisivujen kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen siitä, kuinka paljon haluat itse tehdä ja kuinka paljon ominaisuuksia ja tukipalveluita tarvitset. Peruskustannukset voivat olla melko kohtuullisia, mutta erikoistuneemmat toiminnot, suunnittelu ja ylläpito voivat nostaa kustannuksia merkittävästi. On tärkeää arvioida tarpeesi ja budjettisi ennen projektin aloittamista, jotta voit suunnitella kustannukset mahdollisimman tarkasti.


Huom: Kaikki mainitut hinnat ovat arvioita ja voivat vaihdella palveluntarjoajasta, sijainnista ja muista tekijöistä riippuen.

 
wordpress kotisivut